OnePlus 5 lansat oficial – Samsung și Apple ar trebui să-și facă griji

- Adrian Ungureanu
341

E oficial, după o lună plină de zvonuri pe seama lui, OnePlus 5 a fost lansat oficial și are toate șansele să după mai departe statutul de ”ucigaș de uriași”, noul telefon beneficiind de cele mai bune specificații de pe piață, la un preț extrem de competitiv în comparație cu telefoanele marilor branduri.

OnePlus 5 dispune de un display AMOLED de 5,5 inci cu rezoluție Full HD, platforma Snapdragon 835 cu procesor octa-core tactat la 2,4 GHz, versiuni de 6 GB și 8 GB memorie RAM și opțiuni de 64 GB și 128 GB spațiu de stocare intern.

Componenta foto este și ea extrem de interesantă. În spate găsit o cameră foto duală formată dintr-un senzor de 16 și unul de 20 MP, iar cei de la OnePlus afirmă că este cea mai performantă combinație de pe piață. În față găsit o cameră cu senzor de 16 MP ce ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru iubitorii de selfie-uri.

Telefonul este dotat cu o baterie de 3.300 mAh și dispune de încărcare rapidă. Cei de la OnePlus promit că după jumătate de oră de încărcare, noul OnePlus 5 va oferi o autonomie pentru o zi întreagă de utilizare.

Referitor la prețuri OnePlus 5 va costa 479 de dolari în SUA, în timp ce prețurile pentru piețele europene vor începe de la 499 de euro. În magazine OnePlus 5 este disponibil încă de azi în țări precum SUA, Marea Britanie sau China, urmând să ajungă treptat în întreaga lume în perioada următoare.

Prețurile sunt mult mai atractive decât cele la care au fost lansate LG G6, Huawei P10, Galaxy S8 și S8 Plus, Xperia XZ Premium sau iPhone-urile lansate în toamna anului trecut.

OnePlus 5 dispune de toate ingredientele pentru a un competitor serios pentru telefoanele de la Samsung și Apple, așa că acestea din urmă ar putea să înceapă să-și facă griji. Nu neapărat pentru piața globală, ci pentru acelea care contează, China și India, unde prețul bate specificațiile!