Omagiu adus lui Aaron Swartz: Anonymous ataca site-ul MIT

10

Celebra asociatie de hackeri Anonymous a atacat site-ul Institutului de Tehnologie din Massachusetts, in memoria lui Aaron Swartz, programatorul de 26 de ani care s-a sinucis vineri.

Aaron Swartz, un pasionat militant al libertatii informatiei, cofondator Reddit si membru al echipei de dezvoltatori a tehnologiei RSS, era un erou al internetului fiind deasemenea unul dintre fondatorii asociatiei Demand Progres cunoscuta in randul internautilor pentru campania impotriva SOPA. La momentul mortii sale, Aaron Swartz era adus in instanta pentru folosirea calculatoarelor MIT pentru coborarea si distribuirea unor lucrari stiintifice de pe site-ul cu plata Jstor.

Anonymous a blocat seara trecuta accesul catre site-ul MIT , postand propriul mesaj  in memoria programatorului. “Ne cerem scuze administratorilor MIT pentru folosirea temporara a site-ului lor”, citeaza New York Times dintr-o transcriere a mesajului postat de catre hackeri pe prima pagina a site-ului celebrului institut de tehnologie. “Nu vrem sa invinuim sau sa facem responsabil MIT-ul pentru ce s-a intamplat, ci sa atragem atentia celor care s-ar putea simti indurerati de aceasta pierdere ingrozitoare, ridicand problema recunoasterii responsabilitatii ,pe care noi toti trebuie sa o avem, fata de construirea si protejarea unui viitor care l-ar face mandru pe Aaron si sa onoram idealurile si dedicarea care au ars in pieptul lui personificandu-le in gand si in cuvant si in actiuni.” (Traducere original)

In afara unui omagiu adus lui Aaron Swartz, atacul Anonymous asupra site-ului MIT este un apel la adresa justitiei americane pentru schimbarea legilor in vigoare referitoare la criminalitatea informatica.

Sursa: TechCrunch