Oja care detecteaza ‘drogul violului’

36

Acum, oja cu care ti-ai vopsit unghiile te poate salva in cazul unei intalniri dubioase sau dupa ce ti-ai lasat bautura nesupravegheata pe masa. Undercover Colors este un lac de unghii-experiment care poate detecta posibile droguri care ti-au fost puse in bautura.

 

Daca esti la o intalnire cu cineva necunoscut, cu care ai vorbit doar pe Internet, daca esti la un concert si iti lasi bautura pe tejghea cat timp mergi la baie, daca simti ceva dubios in tot cadrul asta, simplu, amesteci cu degetul in bautura, iar oja isi va schimba culoarea. Undercover Colors reactioneaza cand intra in contact cu GHB, Rohypol sau Xanax, substante cunoscute si sub numele de drogul violului, care nu au nici miros, nici gust.

 

O echipa de studenti de la Universitatea North Carolina State au creat aceasta oja la care au lucrat de mai bine de un an pentru perfectionare si pentru adunare de fonduri. Pana acum au adunat 100.000$ de la un singur investitor, insa proiectul este inca in stadiul de testare. Daca te gandesti sa donezi, limita este de 1000$ per donatie.

 

undercover_colors

 

The nail polish's developers (from left), Ankesh Madan, Stephen Gray, Tyler Confrey-Maloney and Tasso Von Windheim, meet in their last year of college, studying Materials Science & Engineering  Read more: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2732144/Will-nail-polish-stop-sexual-assault-Male-science-students-develop-manicure-changes-color-exposed-date-rape-drugs.html#ixzz3BOiUrxj8  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Πηγή: engadget