Oficialii au anuntat ca serviciul Samsung Hub va fi inchis

27

Multe dintre smartphone-urile Samsung sunt livrate catre consumatori cu aplicatii sau facilitati care nu sunt neaparat utile. Unul dintre aceste servicii care nu folosea neaparat utilizatorilor era Samsung Hub, serviciu dezvoltat de Samsung care se dorea a fi o alternativa pentru Google Play. Potrivit unui mesaj postat pe Twitter de unul dintre oficialii Samsung, insa, Hub urmeaza sa fie inchis.

 

Desi majoritatea utilizatorilor prefera serviciile Google in locul celor de la Samsung, inchiderea Hub este o mutare importanta. Samsung a depus eforturi pentru construirea infrastructurii necesare acestui serviciu si probabil ca inca cheltuieste sume importante pentru a-l pastra in functiune. Inchiderea Hub nu vine, insa, ca o totala surpriza, tinand cont ca firma nu a mai inclus aplicatia pe noul Galaxy S5.

 

In mod surprinzator, vestea inchiderii Samsung Hub vine intr-o perioada in care au aparut informatii ca Google cere Samsung sa-si adapteze sistemul TouchWiz. Tocmai de aceea, aceasta incetare a functionarii Hub ar putea fi si rezultatul unor intelegeri pe care le-au facut cele doua companii. Mai exista varianta prin care pur si simplu cei de la Samsung au luat aceasta decizie si nu vor mai include aplicatia ca aplicatie preinstalata pe viitoarele smartphone-uri pe care le vor lansa. Ciudat este ca, la putin timp dupa postarea mesajului pe Twitter, acesta a fost sters, asadar este posibil ca oficialul sa fi gresit. Motivele pentru care s-ar fi putut produce o asemena greseala este fie pentru ca oficialul a avut informatii gresite, fie ca Samsung a decis stergerea postarii pentru ca nu doreste ca informatiile sa fie facute publice.

 

Daca serviciul Samsung Hub va fi cu adevarat inchis ramane de vazut. In orice caz, Samsung nu a oferit niciun fel de detalii cu privire la data retragerii Hub, iar ceea ce se stie sigur pana acum este doar ca aplicatia nu a mai fost inclusa ca preinstalata pe smartphone-ul Samsung Galaxy S5.

 

Πηγή: PocketNow