Oficial Samsung le dă o veste proastă fanilor – compania nu va lansa niciun telefon pliabil înainte de 2019

172

Vești proaste pentru cei care visau la un telefon pliabil din partea celor de la Samsung. Veștile vin direct de la un oficial al companiei sud-coreene așa că nu mai rămâne loc de speculații iar zvonurile se pot opri aici.

Au apărut mai multe zvonuri la începutul acestui an legate de posibilitatea lansării unui Galaxy X în viitorul apropiat. Au fost știrile concrete legate de obținerea unui patent pentru un model de telefon pliabil și despre înregistrarea numelui „Galaxy X”, care au fost o dovadă clară pentru fani, că Samsung face pași concreți în această direcție.

Între aceste știri au fost mai multe serii de zvonuri. Unele spuneau că telefonul pliabil ar putea fi prezentat până la finele anului. Altele mai optimiste spuneau că ar putea fi prezentat în vară, iar producția modelului Galaxy X va începe până la finalul acestui an. Toate puse cap la cap, păreau să se potrivească și să ne indice planuri concrete.

Au început să apară și primele știri care să contrazică acest demers, care anunțau că sunt tot mai puține șanse ca telefonul pliabil să fie lansat anul acesta.

Acum Kim Tae-woong, inginerul șef de la Samsung Display, prezent la expoziția Display TechSalon ce a avut loc în Seul, capitala Coreei de Sud, a pus capăt discuțiilor, afirmând că Samsung nu va vinde telefoane pliabile mai devreme de 2019, pentru că tehnologiile actuale nu permit lansarea unui produs care să facă față cerințelor pieței.

Acesta a mai spus că, în acest moment, la capitolul inovație, telefoanele cu ecrane edge-to-egde, cu muchii extrasubțiri și care acoperă aproape tot panoul frontal al telefoanelor sunt foarte atractive și se vor vinde foarte bine. Cu alte cuvinte, nu ar avea niciun sens din punct de vedere al business-ului să ”omori” atât de repede un tip de display lansând unul și mai spectaculos, cum ar fi unul pliabil.

Fie că e vorba de impedimente tehnice sau de rațiuni de business, este clar că Samsung nu va lansa curând un telefon cu ecran pliabil. Nici la finele acestui an, nici la începutul anului viitor și poate nici în 2019.