Oficial: RIM lanseaza BlackBerry 10 in ianuarie 2013

31

Compania Research in Motion (RIM) a anuntat oficial data lansarii mult asteptatului sistem de operare BlackBerry 10, pe data de 30 ianuarie 2013. Canadienii, care au fost lideri pe piata de smartphone-uri, inca din 1999 cand a aparut prima data BB, incearca din rasputeri sa faca fata celorlalte telefoane inteligente din gama Apple sau Samsung.

Din dorinta de a-i domina pe americanii si sud-coreenii mai sus mentionati, RIM va lansa si doua dispozitive noi la sfarsitul lunii ianuarie.

Pentru construirea BlackBerry 10 si pentru a crea o experienta cu adevarat unica, echipa noastra a lucrat din greu. Asteptam cu nerabdare sa oferim BB 10 clientilor nostri din intreaga lume. Lansarea platformei va avea loc simultan in mai multe tari de pe glob”, a declarat Thorsten Heins, presedinte si CEO al RIM, intr-un comunicat de presa.

Blackberry 10 vine cu un catalog larg de aplicatii de top, inclusiv cu jocuri, multimedia, stil de viata si agrement, precum si aplicatii destinate pentru afaceri.

Printre noutatile aduse de smartphone-ul BB 10, se remarca:

  • BB Flow, care permie navigarea usoara a utilizatorilor printre aplicatiile care ruleaza pe device;
  • BB Hub, functia ce permite simultan accesul la notificarile, mesajele, feed-urile de stiri si evenimentele din calendarul device-ului;
  • BB Keyboard, ce promite ca scrisul pe un device touchscreen sa fie la fel de usor cape o tastatura fizica;
  • BB Balance, ce are functia de a separa datele si aplicatiile personale ale utilizatorului de cele corporate, astfel incat smarthone-ul cu BB10 va oferi doua tipuri de utilizare fara a compromite informatiile.