Office va ajunge pe iPad dupa ce Microsoft lanseaza o versiune Windows compatibila

13

Steve Ballmer, conducatorul Microsoft, a dezvaluit ca firma isi propune sa aduca pachetul Office pe iPad impreuna cu o interfata prietenoasa touchscreen. “iPad va fi ales (n.r – pentru Office) dupa ce vom dezvolta o interfata potrivita, mai intai”, a declarat Ballmer la un eveniment de profil din Florida.

Se pare ca acea interfata despre care vorbeste directorul Microsoft isi va face debutul pe versiunea Office pentru sistemele de operare Windows si abia apoi pe o versiune Office compatibila cu tableta Apple. De altfel, seful Microsoft a spus ca interfata “este in lucru”. In trecut, compania a lansat o versiune a pachetului Office care este compatibila cu iPhone, dar nu si cu iPad, pentru ca a fost de parere ca utilizatorii de tablete pot folosi Office Web Apps in interiorul browserelor.

In presa aparusera deja speculatii ca oficialii Microsoft discuta posibilitatea de a aduce pachetul Office pe tabletele celor de la Apple, iar declaratia lui Ballmer confirma zvonurile. Deocamdata nu este clar daca pentru pachetul Microsoft Office pentru iPad va fi nevoie de un abonment Office 365 sau nu, la fel ca in cazul iPhone.

In orice caz, Microsoft a afisat o versiune test a Office pentru Windows 8.1, compatibila cu dispozitivele touchscreen, la evenimentul Build pentru dezvoltatori, eveniment organizat chiar de companie. In acea versiune, PowerPoint incorpora  o interfata in stilul Metro, insa Microsoft a refuzat sa comenteze asupra unei date oficiale de lansare a acestei versiuni a Office.

Πηγή: The Verge