O tehnologie Samsung ar putea dubla autonomia bateriilor de smartphone

24

Majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri sunt nemultumiti de autonomiile bateriilor dispozitivelor pe care le folosesc. Totusi, Samsung pare sa fi venit cu o solutie, prin intermediul unei tehnologii care a fost dezvoltata de cercetatorii acestei companii.

 

Astfel, specialistii au construit o tehnologie pentru bateria litiu-ion care promite sa ofere alimentatorului o autonomie aproape dubla fata de capabilitatile din prezent. Cei care au dezvoltat tehnologia au folosit un anod de silicon (care promite o capacitate mai mare decat o baterie obisnuita) pe care l-au acoperit cu straturi de grafen pentru a proteja densitatea si longevitatea care ar fi avut altfel de suferit. In cadrul testelor efectuate, bateriile care folosesc aceasta tehnologie au fost cu 1.5 pana la 1.8 ori mai dense decat cele disponibile in prezent. Asadar, daca bateria obisnuita a smartphone-ului ofera in prezent o autonomie de 12 ore, odata cu folosirea noii tehnologii alimentatorul ar trebui sa poata sa functioneze 21 de ore.

 

Deocamdata tehnologia este departe de a fi incorporata efectiv intr-un smartphone, intrucat se afla inca in stadiul de proiect. Desi va mai dura cu siguranta pana cand va ajunge pe piata, Samsung a facut un pas important inainte in oferirea unei alternative viabile pentru a imbunatati timpul de functionare a gadget-urilor.

 

Πηγή: Engadget