O scanare malware mai eficienta va fi introdusa pe Android

31

Amenintarile informatice de tip malware cu siguranta exista pentru sistemul de operare Android. Totusi, problema este una destul de izolata pentru utilizatorii acestui sistem de operare. Daca proprietarii de Android instaleaza aplicatii doar din surse sigure si isi fac update-urile de securitate, este putin probabil sa fie afectati de malware.

 

Totusi, chiar daca securitatea Android este deja una destul de buna, asta nu inseamna ca nu mai poate fi imbunatatita. Un nou update va fi lansat in cateva saptamani si va avea ca scop sporirea securitatii prin aducerea de modficari la nivelul functiei Verify Apps a sistemului de operare.

 

In acest moment, functia Verify Apps face doar o verificare sumara a aplicatiilor, atunci cand utilizatorul le instaleaza. Acestea sunt scanate pentru orice cod are pare suspect si care ar putea sa produca o bresa de securitate sau sa compromita sistemul de operare, iar utilizatorul este avertizat daca exista vreo problema. Desigur, acest lucru este bun, insa nu este neaparat cel mai eficient posibil cand vine vorba despre acest capitol. Exista inca aplicatii care pot pacali sistemul Verify Apps. Noul update va face acest sistem sa evalueze aplicatiile tot timpul, nu doar cand utilizatorul le instaleaza, astfel ca procesul va deveni mai sigur.

 

Noua versiune a Verify Apps va veni ca un update pentru Google Play Services si va fi disponibil pentru dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread sau mai nou, asa ca majoritatea dispozitivelor Android de pe piata il vor primi.

 

Πηγή: PocketNow