O problema de securitate majora afecteaza aproape tot internetul

23

Un bug existent de opt ani in sistemul Domain Name Service (DNS) de pe internet permite folosirea acestuia pentru raspandirea de malware, potrivit unui expert in securitate cibernetica. Acesta a declarat ca bresa se gaseste in arhivaGnu C sau “glibc” si poate pacali browserele pentru a le trimite la adrese periculoase.

 

Hackerii ar putea, deci, sa introduca coduri de executie corupte si sa preia controlul asupra dispozitivelor utilizatorilor. Problema a primit deja un patch, dar specialistul spune ca bresa exista inca din 2008, ceea ce inseamna ca s-a raspandit foarte mult la nivel global, iar remedierea problemei la o astfel de scala ar dura ani de zile.

 

In mod ironic, expertul a atras atentia ca, desi bresa DNS din 2008 a fost declarata rezolvata, la doar cateva luni a aparut o alta care are legatura tot cu Gnu C. De asta, el ii sfatuieste pe toti cei care au servere Linux sa investeasca energie pentru a corecta problema in mod eficient.

 

Este clar ca vulnerabilitatea semnalata este una critica si grava. Ramane de vazut cum va evolua situatia si daca vor exista si alte turnuri negative.

 

Πηγή: Engadget