O noua tentativa de phishing exploateaza domeniile Bancii Transilvania

14

In ultimele doua saptamani au fost transmise email-uri care incercau sa treaca drept mesaje din partea Bancii Transilvania. Aceste mesaje par a fi trimise de catre Banca, afiseaza in dreptul expeditorului adresa “noreply@btrl.ro” sau “noreply@bt24.ro” (domenii detinute de BT) si ii indeamna pe destinatari sa se autentifice accesand un link.

phishing_banca_transilvania

 

Link-ul cu pricina este afisat ca “www.bancatransilvania.ro“, insa click-ul este directionat catre alte site-uri, majoritatea cu extensie “.co.uk.“. Email-urile primite de noi contineau link-uri catre site-uri aparent inofensive, care vanau doar trafic, insa este posibil ca unele link-uri sa ii conduca pe destinatari catre clone ale website-ului BT si sa le solicite acestora informatii confidentiale.

 

Dorim sa va confirmam faptul ca in decursul zilelor precedente au fost transmise o serie de mesaje rau intentionate care au vizat Banca Transilvania, cu subiectul “Notificare” sau “Important”, care bineinteles NU au fost transmise de catre banca.” au declarat reprezentantii Bancii Transilvania.

 

Totodata, am fost instiintati ca baza de date utilizata de persoanele rau intentionate nu utilizeaza date de contact extrase din baza de date a bancii si ca mesajele au fost receptionate atat de clientii bancii cat si de nonclienti.

 

Cei care primesc astfel de mesaje sunt sfatuiti sa nu le dea curs, sa le stearga si sa informeze de indata banca.

 

Daca ati primit un email cu mesajul “Pentru a beneficia in continuare de serviciile noastre va rugam sa va autentificati.“, ati deschis link-ul si ati introdus date de identificare, BT va roaga sa ii contactati de urgenta la numerele de telefon Call Center: 0800 842824, 0264 308028, *8028 (apelabil la tarif normal din retelele Vodafone si Orange) sau la adresa de e-mail BT24@bancatransilvania.ro.

 

Mai multe informatii puteti gasi pe pagina BT.