O idee bună şi pentru Bucureşti! O aplicaţie din Germania îți oferă posibilitatea de a merge gratuit cu autobuzul, după ce urmăreşti nişte reclame

- Adrian Ungureanu
302

O idee destul de interesantă a fost lansată în Germania, prin intermediul unei aplicaţii, ce permite posibilitatea locuitorilor din Dusseldord să călătorească gratuit cu mijloacele de transport în comun, dacă sunt de acord să vizioneze câteva reclame.

Aplicaţia este simplă şi ideea de asemenea. Biletul pentru o călătorie cu autobuzul în Dusseldorf costă 2,60 euro. Nu sună chiar mult dar se pare că unii călători sunt de acord cu acest mod de a-şi face rost de o călătorie gratuită. Aşadar, cei care vor să călătorească gratuit cu mijloacele de transport în comun din Dusseldorf, vor trebui să vizioneze patru clipuri publicitare, care în medie au o durată de circa 20 de secunde. Astfel, dacă ai răbdarea să de uiţi aproximativ 1 minut şi 20 de secunde sau hai să rotunjim 1 minut şi jumătate la reclame pe telefon, poţi beneficia de o călătorie gratuită. Oricum, nu ar fi o risipă de timp, pentru că ai putea să faci acest lucru cât timp aştepţi autobuzul. În plus, toată lmea are de câştigat. Advertiserii îşi fac rost de audienţă, sistemul de transport din comun se asigură că tot mai multă lume îşi “achită” dreptul de a călători, iar călătorii pot merge gratuit prin oraş.

Creatorii aplicaţiei, care se numeşte WelectGo, se aşteptau ca până la finele acestui an să strângă măcar 1.000 de utilizatori, dar spre suprinderea companiei, numărul celor care au utilizat serviciu lor a ajuns deja, la peste 20.000. Defapt, numărul ar putea creşte şi mai mult, dar deocamdată, în contractul cu compania de transport locală înţelegerea a fost doar pentru 20.000 de bilete.

Cu siguranţă, parteneriatul va fi extins
Aşa cum spuneam, dacă cineva ar veni cu aceeaşi idee şi în România, în special în aglomeratul Bucureşti, cu siguranţă ar prinde bine. Dacă ai ghinion, poţi să aştepţi şi 20 de minute până îşi vine autobuzul. În acest timp poţi urmări 60 de reclame a câte 20 de secunde fiecare. Dacă s-ar impune cele patru clipuri pentru a asigura un bilet gratuit, asta ar însemna că în cele 20 de minute de aşteptare poţi să te uiţi la reclame cât pentru 15 bilete, a căror valoare totală ar fi de 19,5 lei (1,3 lei costă o călătorie cu RATB), mai mult decât costă un abonament de o săptămână pe toate liniile (17 lei conform listei de preţuri RATB).

Ar o idee profitabilă şi pentru RATB, care oricum se plânge că multă lume călătoreşte fără să plătească! 

WelectGo download