O companie de marketing digital se teme ca Facebook Home va oferi reclame invazive

32

Nu te-ai astepta ca o companie de marketing digital sa vorbeasca impotriva publicitatii invazive. Insa exact asta a facut firma britanica iProspect, care a transmis ca se teme ca interfata Facebook Home va include astfel de reclame. Potrivit lui Angus Wood, un executiv al firmei, linia de demarcatie intre reclamele relevante pentru utilizatori si reclamele suparatoare este foarte subtire.

Aplicatia nu va include reclame de la inceput. “Nu sunt reclame deocamdata, insa sunt sigur ca intr-o zi vor fi”, a declarat Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook. Aplicatia Home va fi disponibila in Google Play pe 12 aprilie.

Reclamele vor aparea pe lockscreen (ecranul de pe care se deblocheaza telefonul dupa ce se aprinde ecranul – n.r.), a adaugat un alt reprezentant Facebook

Zuckerberg a spus ca aplicatia Facebook Home nu va urmari ce cauta utilizatorii pe internet de pe telefon, iar reclamele nu vor fi servite pe baza acestor informatii. Insa este clar ca Facebook va mina date din telefoane pentru a furniza publicitate tintita.

Πηγή: BGR