O bresa de securitate a Galaxy Note II poate permite accesul neautorizat la ecranul de start

10

O bresa de securitate a fost descoperita de unul dintre utilizatorii de Samsung Galaxy Note II. Dispozitivul care ruleaza sistemul de operare Android 4.1.2 este mai nesigur decat s-ar putea crede, atunci cand este folosit un ecran de blocare pe baza de cod.

Ecranul de start poate fi accesat de persoane neautorizate, desi doar pentru doar o secunda sau doua, folosindu-se butonul de “Emergency Call”, apoi butonul de la baza smartphone-unul, urmat de apasarea pe ecran pentru cateva secunde.  Desi ecranul de start apare foarte putin timp atunci cand este folosita metoda descrisa,  un utilizator neautorizat are totusi timp sa lanseze aplicatii sau chiar sa efectueze apeluri. Dupa putinul timp cat ecranul de start este afisat, acesta dispare, dar aplicatiile accesate pot ramane sa ruleze in background. In plus, exista si alte aplicatii care pot sa actioneze si sa produca neplaceri utilizatorilor.

Aceasta vulnerabilitate de sistem a fost confirmata de catre mai multi detinatori de dispozitive Samsung Galaxy Note II. Deocamdata, compania producatoare nu a oferit nicio informatie si nu a luat nicio pozitie publica fata de acest subiect.

Iata un material video care prezinta bresa de securitate de pe Samsung Galaxy Note II:

Sursa: Engadget