O bresa Android permite inregistrarea video fara ca posesorul terminalului sa isi dea seama [video]

10

O noua “scapare” a sistemului de operare Android permite accesarea functiilor camerei de catre terti fara ca posesorul smartphone-ului sau a tabletei sa fie atentionat in vreun fel.

 

Bresa a fost descoperita recent (sau lasata acolo?) de catre un fost inginer IT al Google, Szymon Sidor, si poate fi exploatata datorita regulilor depasite instituite de companie. Aceste reguli stipuleaza ca orice aplicatie care foloseste camera trebuie sa fie afisata obligatoriu pe ecran, insa nu mentioneaza suprafata minima din ecran pe care aplicatia urmeaza sa o ocupe. Drept urmare, aplicatia demonstrativa din clipul de mai jos se incadreaza in normele Google fiind afisata intr-un singur pixel. Luand in considerare goana dupa ppi si faptul ca ecranele de 5inch au ajuns la densitati spectaculoase (441ppi), solitarul pixel este practic invizibil.

 

La fel ca in cazul oricarui tip de creepware, sunteti sfatuiti sa alegeti cu grija sursele aplicatiilor pentru Android si sa va folositi intuitia inainte de a instala o aplicatie care cere permisiunea de a utiliza camera, mai ales in cazul in care scopul ei nu are legatura cu aceasta componenta. Utilizatorii avansati sunt sfatuiti sa verifice procesele active si programele care ruleaza in fundal. Restul pot recurge la metodele clasice: banda adeziva peste obiectiv si cautarea pixelului cu lupa.

 

Πηγή: Szymon Sidor