O aplicatie romaneasca lansata in Mexic a primit finantare de 2 mil. dolari

19

Compania romaneasca NETOPIA a primit fonduri in valoare de 2 milioane de dolari de la un grup de investitori din Mexic si SUA, pentru Mobilender, o aplicatie mobila de finantare rapida, lansata pe piata mexicana in martie 2013.

 

Potrivit reprezentantilor NETOPIA, Mobilender este o aplicatie disponibila gratuit in AppStore si Google Play, prin care utilizatorii pot imprumuta, intr-un interval de pana la 40 de minute, pana la 5.000 de pesos (340 dolari). Serviciul se adreseaza, deocamdata, doar pietei din Mexic si a fost dezvoltat de echipele NETOPIA din Bucuresti si Sillicon Valley.

 

Intotdeauna am sustinut ca tranzactiile de pe smartphone sunt viitorul, tot mai multe servicii financiare vor fi simplificate la maxim, pentru ca tehnologia o permite, iar utilizatorul are nevoie de ele. De aceea am lansat Mobilender. Aceasta runda de finantare ne intareste increderea in capacitatile noastre de a inova, iar piata din Mexic este perfecta pentru natura proiectului. Este foarte aproape de Statele Unite, are o populatie extrem de larga si ne ofera premisele de a extinde serviciul pe tot teritoriul Americii Latine, declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA.

 

In Romania, NETOPIA este lider de piata in ceea ce priveste procesarea platilor mobile si online, prin serviciul mobilPay, devenind in 2010 primul produs romanesc premiat in cadrul unei competitii din Silicon Valley.