O actualizare Android Wear adauga suport gestual si introducere vocala a textului

47

Inca de la lansarea Android Wear, Google a avut grija sa adauge constant optiuni si facilitati noi pentru utilizatori. Acest lucru continua odata cu un update care aduce trei optiuni noi.

 

Astfel, utilizatorii vor beneficia de suport gestual pentru navigarea prin continutul de pe smartwatch. Cei care nu sunt foarte siguri cum functioneaza aceasta tehnologie si care-i sunt beneficiile pot sa foloseasca tutorialul din meniul Setari a noii versiuni de soft. In plus, o alta facilitate pe care o aduce update-ul este faptul ca utilizatorii pot sa initieze cautari sau sa controleze muzica doar cu ajutorul vocii. Tot cu ajutorul vocii pot dicta si mesaje text in aplicatii precum Google Hangouts, Whatsapp, Viber si altele. Pentru activarea functiei, este suficient ca utilizatorul sa rosteasca “OK Google”, apoi sa spuna ce vrea si sa dicteze mesajul. Cei care detin smartwatch-uri Android Wear dotate cu boxe pot acum, odata cu actualizarea de soft, sa asculte mesajele pe care le primesc si sa efectueze apeluri in regim speaker.

 

Toate aceste noutati vor incepe sa fie distribuite treptat pe dispozitivele compatibile, in urmatoarele cateva saptamani.

 

Πηγή: Engadget