Nvidia şi-a trimis pe străzi maşina autonomă

463

Dezvoltarea maşinilor autonome a devenit un scop pentru tot mai multe companii tehnologice. După Google sau Apple a venit unei noi companii din domeniul IT să înceapă testele cu maşini care se conduc singure. Este vorba despre Nvidia, compania cunoscută pentru plăcile sale video, extrem de populare în rândul gamerilor.

 

Nvidia tocmai ce primit aprobare de la autorităţile din California, iar compania şi-a trimis deja maşina pe străzi. Compania nu pare să aibă nimic de ascuns, publicând deja, de ceva timp, un filmuleţ, cu maşina botezată BB8, pe YouTube. În clipul respectiv maşina învaţă să conducă de la un şofer real.

 

California a devenit un soi de teren de joacă pentru companiile care au în proiect dezvoltarea de maşini autonome, pe lista autorităţilor californiene care au primit aprobare fiind Google, Honda, Ford, Mercedes, BMW, dar şi cei de la Baibu. Pe lângă aceste companii mari mai apar şi două firme americane mai mici, Wheego şi Valeo, care de asemenea au permisiunea de a-şi scoate maşinile la teste pe străzi.

 

Πηγή: Engadget