Nvidia: oamenii prefera tabletele in locul unui PC ieftin

17

Tabletele se grabesc sa ia locul calculatoarelor personale, deoarece oamenii isi dau seama ca o tableta buna este mai performanta decat un calculator ieftin, informeaza publicatia Cnet.

 O informatie veche ati spune la prima vedere, dar reuseste totusi sa surprinda. Daca ne uitam putin in urma, observam scaderi radicale in vanzarile de notebook-uri, iar piata tabletelor este tot in crestere, considerate dispositive distractive, pe care te joci, asculti muzica, vezi un film si… cam atat. “Tabletele sunt atat de versatile si de transformabile in aceste zile. Acum, cu Microsoft Surface si Windows RT, dostinctia intre tablete si laptopuri ieftin aproape ca a disparut”, a declarat Hsun Huang, Directorul Executiv al Nvidia.

Huang a mai spus ca Nvidia si-a dublat vanzarile de cipuri cu 50% fata de anul trecut. S-au estimat vanzari a cel putin 30 de milioane de cipuri Tegra in acest an. Procesoarele Tegra ale Nvidia se regasesc in numeroase tablete foarte cunoscute, precum Surface RT ori Sony Xperia.

Cu noul sistem de operare Windows RT, alti producatori lanseaza tablete bazate pe cipuri Nvidia, precum Asus sau Lenovo. “Windows RT este un eveniment monumental pentru industria de PC-uri… Acum este transformabil intr-o tableta si intr-un PC adevarat (…). Win RT este intr-adevar despre crearea PC-ului modern. O data ce l-ai atins, te-ai jucat cu el, iti dai seama ca, in doar cateva clicuri, acesta este modul in care sunt construite PC-urile”,  a relatat Huang.

Pentru al treilea trimestru, ce s-a incheiat la 29 octombrie, compania taiwaneza a raportat un profit net de aproape 210 milioane de dolari.