NVIDIA lansează seria GeForce GTX 10 pentru notebook-uri

32

NVIDIA lansează seria de unități de procesare vizuală NVIDIA® GeForce® GTX 1080, 1070 și 1060 pentru notebook-uri, oferindu-le gamer-ilor un salt gigantic de performanță și eficiență energetică pe platforma cu cea mai rapidă evoluție din lume.(*)

 

Bazată pe arhitectura NVIDIA Pascal™, seria GTX-10 este construită pe 16 nanometri, folosind tehnologia FinFET, pentru eficiență și mai multă performanță per watt. Mai mult, datorită arhitecturii Pascal, notebook-urile dotate cu GPU-uri din seria GTX10 le vor permite utilizatorilor să experimenteze realitatea virtuală în mișcare. 

 

Producătorii de notebook-uri includ noile GPU-uri în sisteme portabile cu display refresh rate de 120Hz și rezoluții 4K în carcase cu o grosime de numai 18mm și o greutate începând de la 1,8kg. 

 

Unitățile NVIDIA construite pe arhitectura Pascal reprezintă cel mai mare salt între generații în materie de performanță din istoria notebook-urilor pentru gaming. Performanța grafică VR și în jocurile pe PC atinge nivele nemaiîntâlnite pentru o platformă mobilă. Față de precedenta arhitectură de înaltă performanță Maxwell, noile GPU-uri GTX din seria 10 pentru notebook-uri oferă o performanță cu până la 75% mai bună.

 

Sistemul de alimentare Dual-FET și controllerele multi-fazate oferă de 3 ori mai mult potențial pentru overclocking, îmbunătățind astfel și performanța.

 

Tehnologia

Plăcile grafice GTX din seria 10 pentru notebook-uri includ, de asemenea, suport pentru tehnologia NVIDIA BATTERY BOOST™, asigurând performanțe de 2X mai bune și un gameplay mai fluent când nu sunt alimentate de la rețeaua de electricitate.

 

VRWorks și Ansel pe notebook-uri

Ca toate celelalte unități bazate pe arhitectura Pascal, noua serie GTX 10 pentru notebook-uri este compatibilă cu tehnologia NVIDIA VRWorks™. Tehnologia include și NVIDIA Simultaneous Multi-Projection, care oferă o îmbunătățire de peste trei ori a performanței grafice VR, față de generația anterioară de GPU. Acest lucru le oferă posibilitatea utilizatorilor de notebook-uri să experimenteze un nivel și mai mare al detaliilor în jocurile VR, fără a face un compromis la nivel de performanță sau calitate, beneficiind astfel de o experiență realistă și captivantă.

 

Proiecția simultană multiplă este integrată de cele mai mari platforme de jocuri la nivel mondial, Unreal Engine și Unity. Peste 30 de jocuri se află deja în dezvoltare, inclusiv Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft și Raw Data.

 

Noua serie include și tehnologia NVIDIA Ansel™, un tool performant de captare in-game, care le permite gamer-ilor să exploreze, capteze și partajeze imagini spectaculoase din jocuri, într-un mod revoluționar.

 

Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care și le doresc, poziționând camera în orice direcție, din orice unghi, în mediul jocului și să capteze fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o cască de VR sau un cardboard Google.

 

Primele titluri care vor fi disponibile cu suport Ansel sunt Mirror’s Edge: Catalyst, Witcher 3: Wild Hunt și The Witness.

 

Disponibilitate

Notebook-urile de gaming echipate cu seria GTX 1080, GTX 1070 și GTX 1060 sunt disponibile de la producători (OEM) și integratori globali precum Acer, Alienware, ASUS, Clevo, EVGA, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Origin, Razer, Sager și XMG.

 

*Conform datelor DFC Intelligence, notebook-urile de gaming reprezintă platforma de gaming cu cea mai rapidă evoluție din lume, cu o creștere anuala de 30%. În comparație, pentru sistemele Xbox One și PlayStation 4 predicțiile arată o evoluție negativă de -4%.