NVIDIA anunta procesorul Tegra 4

25

Nvidia, unul dintre cei mai importanti jucatori  pe segmentul de piata al producatorilor de chipset-uri, anunta Tegra 4 (nume de cod Waine) primul procesor care ofer? un nucleu quad-core ARM Cortex-A15.

Tegra 4, noua generatie de procesoare pentru smartphone-uri si tablete de la Nvidia, va oferi o putere brut? de circa 2,6 ori mai mare decât cea a genera?iei anterioare. Conform declara?iilor Nvidia, noul procesor grafic ofer? o putere de 6 ori mai mare decât cea oferit? de Tegra 3. Pe lâng? procesarea 3D sau cea video, Nvidia s-a concentrat la aceasta ultima varianta ?i asupra proces?rii de imagine, Tegra 4 incluzând o serie de func?ii grupate sub numele Computational Photography Architecture care ofer? viteze mai bune pentru captur? sau procesarea HDR .Pentru a demonstra cat de puternic este acest nou procesor, CEO-ul Nvidia Jen–Hsun Huang, arata cum un dispozitiv cu procesor Tegra 4 integrat poate face captura in timp real, fara o diferenta perceptibila intre cadre multiple. Incluzand 4 ARM Cortex-A15 dar si o baterie care salveza energie, noua generatie de procesoare aduce ca nouate chipset-ul Icera i500, acest fapt insemnand din nefericire dependenta de un modem LTE extern.

Daca versiunea anterioara a procesorului era cunoscuta pentru consumul  mare de energie, Tegra 4 promite sa consume cu 45 procente mai putin decat predecesorul sau si sa ofere pana la 14 ore de autonomie pentru redare video HD.

Reprezentantii Nvidia sustin ca noul chipset il depaseste in performanta pe A6, chipsetul celor de la Apple care domina mai toate testele de benchmark la nivel global.

Inca nu se cunoaste o data exacta pentru momentul in care Tegra 4 va ajunge pe piata.

 

Sursa: GSM Arena