Nubia Z17 va fi primul telefon cu tehnologie de încărcare rapidă Quick Charge 4.0

- Adrian Ungureanu
166

Qualcomm a anunțat Quick Charge 4.0 încă din luna noiembrie a anului trecut, dar în pofida lansărilor numeroase de la începutul acestui an, niciun producător de telefoane nu a apelat la noua tehnologie de încărcare rapidă.

Părerile din piață spun că producătorii nu au vrut să nu riște nimic prin aducerea unei tehnologii de încărcare și mai rapide, din cauza problemelor de pe telefoanele Galaxy Note 7 de la Samsung. S-au gândit că bateriile actuale nu ar putea face față unui ritm de încărcare și mai rapid.

Samsung chiar a făcut un pas înapoi în acest sens și nu a apelat nici măcar la Quick Charge 3.0 pentru noile telefoane Galaxy S8, care au fost echipate cu Quick Charge 2.0.

Dar se pare că până la urmă Quick Charge 4.0 va fi folosit. Nubia, divizie a grupului chinez ZTE, va aduce această nouă tehnologie pe modelul Nubia Z17, următorul vârf de gamă al brandului.

Acesta va fi echipat cu noua platforma hardware Snapdragon 835, singura care oferă suport pentru Quick Charge 4.0, iar compania chineză a confirma oficial introducerea noii tehnologii prin intermediul rețelei chineze de socializare Weibo.

Quick Charge ar trebui, teoretic, să permită o încărcare de la 0% la 50% a bateriei în doar 5 minute. Qualcomm susține că nu sunt riscuri, pentru că, deși procesul de încărcare este mai rapid, riscul de supraîncălzire este chiar mai mic decât în cazul Quick Charge 3.0.

Referitor la Nubia Z17, din datele pe care le știm până acum, pe lângă noile procesoare Snapdragon 835, va mai fi echipat cu 5,5 inci, cu rezoluție Full HD, va avea versiuni de 4 și 6 GB memorie RAM, deși au fost și zvonuri care spun că ar putea avea și o versiune de 8 GB RAM. Telefonul va avea cel puțin 64 GB spațiu de stocare intern.

Componenta foto este și ea impresionantă, având o cameră principală dual de 23 MP, iar camera frontală are un senzor de 16 MP. Telefonul va rula pe Android 7.1.1. Nougat și va fi alimentat de o baterie de 3.000 mAh.

Telefonul urmează să fie lansat pe data de 1 iunie și deocamdată datele despre preț și disponibilitate nu sunt foarte clare.