Nu esti pregatit pentru Office 2013? Iata patru alternative gratuite

  25
  Microsoft a lansat recent suita Office 2013. Preturile licentelor sunt destul de piperate. Pentru cei care sunt stramtorati financiar in aceasta perioada de criza sau pur si simplu nu folosesc programele Microsoft, exista alternative gratuite, open-source. 
   
  Iata care sunt alternativele gratuite la Office 2013:
   
  1. LibreOffice. Este cea mai populara suita office open-source.  Acest program, dezvoltat de o echipa care s-a desprins din proiectul OpenOffice in urma cu doi ani, vine preinstalat in distributiile Linux de top. Suita include sase aplicatii bogate in functionalitati. Pana in toamna trecuta, LibreOffice fusese descarcata de peste 20 milioane de ori. 
   
  2. Apache OpenOffice. Exista, bineinteles, suita OpenOffice, de a carei dezvoltare se ocupa Apache Software Foundation. Este softul care sta la baza LibreOffice si poate fi descarcat gratuit de pe site-ul proiectului. 
   
  3. Calligra Suite. Suita a fost dezvoltata de proiectul KDE, din KOffice, incepand cu 2010. Exista versiuni dedicate pentru PC-uri, tablete si smartphone-uri. Pachetul include opt programe. Caligra Suite poate fi descarcata gratuit pentru sistemele de operare Windows, Mac OS X, Linux si FreeBSD.
   
  4. OxygenOffice Professional. Este o versiune imbogatita a OpenOffice, care vine cu functionalitati suplimentare, sabloane, fonturi si suport pentru Visual Basic for Applications (VBA).