Noul polymer elecroconductor care isi drege ranile

26

Vesti bune pentru neindemanaticii de pretutindeni ce isi busesc telefoanele la iesirea din magazin, cercetatorii s-ar putea sa fi creat un un nou tip de plastic cu memorie ce ar putea fi folosit pentru telefoane, tablete si alte gadget-uri valoroase.

Suprafetele ce se repara singure nu sunt o noutate, insa pana acum nu au putut fi folosite in productia display-urilor capacitive datorita limitarilor asociate conductivitatii curentului electric.

Cercetatorii de la Stanford University au creat un nou polymer self-care ce ar putea fi folosit cu succes pentru dispozitivele afectate de gravitatie, datorita particulelor nanoscopice de nichel inglobate in material. Aceasta ar insemna ca smartphone-urile ar putea reveni la conditiile initiale in doar cateva minute, indepartandu-si singure zgarieturi, crapaturi sau cucuie fara a fi nevoie de reparatii.

Nu amanati insa cumparaturile de sarbatori in asteptarea acestui nou material. E posibil sa treaca ceva timp pana cand va fi comercializat, asta daca va fi considerat destul de ieftin pentru a putea fi adoptat. Cei care sunt multumiti de gadget-urile din posesie si sunt dispusi sa astepte, ar putea sa treaca direct la iPhone 8 sau Lumia 1320 si sa foloseasca un cui in locul greblei.

Sursa: stuff.tv