Noul Mozilla Firefox 19 are integrat un cititor de documente PDF

17

Mozilla a lansat  browserul Firefox 19, insa nu l-a anuntat oficial. Acesta contine cateva imbunatatiri fata de versiunea anterioara si a stat aproape 1 luna in versiune beta. Compania nu a facut anuntul oficial prin care Firefox 19 este facut cunoscut, dar este foarte probabil ca lansarea sa fie consemnata printr-un post pe blogul companiei.  Totusi, echipa The Next Web a gasit fisierele pentru versiunea 19 pe serverul FTP al Mozilla.

In Firefox 19 a fost inclus si un cititor de documente PDF, inlocuind astfel vulnerabilul cititor de la Adobe. Astfel, Mozilla foloseste propriul motor PDF.js JavaScript pentru ca utilizatorii sa poata vizualiza documente PDF direct in browser.

Cand versiunea beta a Firefox 19 a fost lansata, a fost lansata o versiune similara si pentru sistemele de operare Android care avea suport ARMv6, teme si integrare a widget-ului Google Search. Cel mai probabil, atunci cand Mozilla va lansa oficial Firefox 19, se va lansa oficial si versiunea pentru Android.

Mozilla Firefox 19 pentru desktop repara, de asemenea,  o parte din bug-urile versiunii anterioare, imbunatateste viteza si aduce imbunatatiri si pentru dezvoltatorii de aplicatii sau software.

 

 

Sursa: Pocket-Lint