Noua versiune Dropbox Pro adauga o securitate mai buna si un pret mai scazut pentru stocare

15

Dropbox a adus o actualizare serviciului sau de stocare cloud Dropbox Pro si a marit spatiul de stocare la 1 TB. In plus, administrare si securizarea fisierelor a devenit mai usoara si au fost introduse link-urile care se pot accesa pe baza de parola, ceea ce inseamna ca toti cei care vor sa acceseze continutul vor avea nevoie de parola.

 

Link-urile care se pot trimite catre alte persoane au acum posibilitatea de a seta o data de expirare, ceea ce inseamna ca accesul poate fi restrictionat la un punct ulterior crearii acelui link. Predefinit, Dropbox Pro ofera date de expirare intre 7 si 30 de zile, insa exista si optiunea prin care utilizatorul isi poate personaliza data de expirare. De asemenea, pentru folderele impartasite cu alti utilizatori exista si optiunea de read-only, ceea ce inseamna ca se va putea accesa continutul dar nu se va putea edita.

 

O alta schimbare introdusa de noua versiune Dropbox Pro este posibilitatea de a sterge fisiere de la distanta. Astfel, utilizatorii vor putea sa-si stearga continutul din Dropbox prin intermediul interfatei web, daca un alt dispozitiv pe care aveau instalat Dropbox le-a fost furat. Continutul va ramane, insa, gazduit in cloud, desi nu va mai fi prezent fizic pe dispozitv.

 

Ultima si poate cea mai importanta schimbare facuta de Dropbox a fost introducerea unui singur plan tarifar si a unei singure capacitati de stocare. Astfel, pentru 9.99 dolari pe luna, uitizatorii au acces la 1 TB spatiu de stocare. Compania a precizat ca utilizatorii existenti ai serviciului vor primi upgrade-ul catre noul sistem in zilele urmatoare

 

Πηγή: Slashgear