Noua versiune a Opera Mini pentru Android salveaza consumul de date, dar pastreaza calitatea

28

Pana acum, modul de economisire de date al browserului Opera Mini pentru Android a fost o solutie care presupunea compromis. Utilizatorii de internet mobil care vizitau site-uri complexe nu aveau parte de cea mai buna experienta din cauza faptului ca economisirea de date inseamna, uneori, alterarea layout-ului site-ului vizitat.

 

Solutia era ca utilizatorii fie alegeau aceasta experienta nu foarte placuta, fie se orientau catre alt browser. Totusi, cea mai noua versiune a aplicatiei Opera Mini pentru Android rezolva aceasta problema prin introducerea tipului de compresie “High”. In ciuda numelui, aceasta compresie altereaza mai putin site-urile si este mai putin agresiva decat versiunea anterioara, numita acum “Extreme”.

 

Cu noua optiune din Opera Mini utilizatorii vor putea sa economiseasca in continuare date, dar si sa redea materiale video fara sa le fie teama ca vor consuma foarte multe date. Poate asta nu pare important, dar costurile se aduna, iar o conexiune Wi-Fi platita sau una 3G pot sa incarce foarte mult facture la sfarsitul lunii. Noua versiune a Opera Mini poate fi descarcata din magazinul online dedicat Android.

 

Πηγή: Engadget