Noua versiune a Libreoffice primeste un nou design si performanta sporita

19

Libreoffice a lansat o noua versiune a pachetului sau de programe open source. Libreoffice 4.4 are acum un design nou si o serie de imbunatatiri la nivelul codului de functionare care permit o performanta sporita.

 

Pe langa schimbarea la nivelul design-ului “a fost dezvoltat un nou Color Selector, o bara laterala imbunatatita si au fost integrate mai multe optiuni in meniu, iar schimbarile la nivelul intefatei reflecta trendurile actuale de design”, a spus unul dintre oficialii companiei. Alte adaugiri include tranzitii OpenGL pentru Windows, semnarea PDF-urilor digitale in timpul exportarii si doua fonturi noi (Carlito si Caleadea) care remediaza ceva brese de functionare in cazul folosirii fonturilor Microsoft.

 

Cum Libreoffice este un proiect open-source, au existat multi contributori la aceasta platforma din comunitatea de utilizatori ai programului. A fost adaugata posibilitatea de editare vizuala in cazul master page-urilor Impress din prezentari, iar acum utilizatorii pot sa introduca bullet-uri si sa ascunda layere. Functia Track Changes a fost imbunatatita si ea si ofera corectii automate mai bune in cadrul Writer. Mai este de notat ca a fost adaugata si posibilitatea de importare a filtrelor pentru fisierele Microsoft Visio, Publisher si AbiWord, Works Spreadsheets, Adobe Pagemaker, MacDraw, MacDraw II si Ragtime.

 

Acesta este cel mai mare update adus LibreOffice de vara trecuta de cand compania a lansat o actualizare care urmarea repararea unei brese in arhitectura OpenOffice. LibreOffice este, intr-adevar, parte a OpenOffice, insa ramane o entitate independenta de corporatia mama.

 

Πηγή: The Inquirer