Noua versiune a aplicatiei Google Drive nu mai permite editarea documentelor

  25

  Cea mai recenta versiune a aplicatiei Google Drive ar putea nemultumi utilizatorii. In versiunea Drive pentru iOS (si, in curand, si pentru Android), Google a eliminate posibilitatea editarii documentelor. Schimbarea vine complementar cu existenta a doua aplicatii separate – Sheets si Docs care sunt acum legate de aplicatia Drive.

   

  In momentul in care utilizatorul va dori sa editeze un document in aplicatie, va aparea o fereastra prin care i se va cere sa descarce una dintre acele doua aplicatii. Dupa instalarea aplicatiilor, documentul se va deschide direct in Sheets sau Docs. Schimbarea poate parea fara rost, insa face parte din strategia Google de a simplifica Drive si de a crea aplicatii cu functii mai specifice.

   

  Acum, Google Drive se concentreaza pe stocarea de tip cloud si pe management, in timp ce aplicatiile Docs, Sheets si viitoarea Slides vor fi folosite pentru creare si editare de documente. Vestea buna este ca acele aplicatii separate permit editarea documentelor si in mod offline. In plus, noua versiune a aplicatiei Drive permite utilizatorilor sa isi protejeze cu parola continutul stocat un cloud.

   

  Πηγή: The Verge