Noua masinarie Lego face avioane din hartie [video]

15

Dupa 55 de ani de cand au fost brevetate piesele Lego, aceasta jucarie continua sa ne surprinda. De cele mai multe ori am fost uimiti de marimea constructiilor Lego sau de formele inedite pe care le pot lua imbinarile pieselor.

Acum s-a trecut la treburi serioase ce implica nu doar imaginatie si multe ore de munca ci si un bagaj de cunostinte ce pot fi adunate doar de un adult. Asadar nu tratati Lego ca pe o simpla jucarie.

Masinarie din video a fost realizata de hkssn13, membru NXTLOG si face avioane din coli de hartie. Aparatul foloseste doua controllere Lego Mindstorms NXT, 10 motoare, 5 servomotoare, un numar nespecificat de senzori (multi nene) si a inghitit aproximativ 7000 de piese Lego.

Dupa cum arata clipul, Lego nu e joaca de copii si poate deveni un hobby pentru toate varstele. Unde mai pui ca piesele Lego nu au suferit modificari timp de mai bine de 50 de ani. Piesele din copilarie pot fi imbinate cu cele cumparate astazi, asta apropo de electronicele care schimba mufele si protocoalele de comunicare de la an la an fara sa ofere imbunatatiri semnificative.

 

Πηγή: techhive