Noua aplicatie “Social Jobs” pentru gasirea unui job

16

Cauti un loc de munca? Acum, puteti utiliza unul din site-urile pe care le utilizati cel mai mult, Facebook, pentru a ajuta la cautare.

Facebook a rulat miercuri, mult-asteptata aplicatie Social Jobs in SUA, care a cumulat peste 1,7 milioane de locuri de munca din listarile site-urilor de cautare, ce folosesc Facebook pentru a ajunge la recruti, inclusiv Jobvite, BranchOut, Work4Labs and Monster.com.

Reteaua de socializare a anuntat planurile pentru job-uri, in Octombrie anul trecut, in urma unei colaborari cu Departamentul Muncii. Facebook si Labor Departmen au lansat Social Jobs Partnership, un grup care include Asociatia Nationala a Colegilor si Angajatorilor, Asociatia Nationala a Agentiilor de forta de munca, precum si Asociatia Direct Angajati.

Rata somajului la nivel national in luna octombrie a scazut sub 8 la suta pentru prima data din ianuarie 2009.

Facebook spune ca aplicatia este o evolutie naturala in retelele de socializare. NACE indica faptul ca 50 % din angajatori deja folosesc Facebook pentru a recruta noii veniti.

In competitie cu Linkedln?

E neclar daca Facebook intentioneaza sa intensifice concurenta cu site-ul LinkedIn, retea profesionala, care are 175 de milioane de utilizatori, comparativ cu Facebook 1 miliard. LinkedIn ofera conturi platite pentru vanatorii de locuri de munca, cat si pentru recrutori. Pentru moment, aplicatia Facebook a locurilor de munca serveste ca o piata de listari de alte site-uri.

Sursa: www.PcWord.com