Noua aplicatie Dropbox pentru iOS permite descarcarea de fotografii la orice rezolutie si este compatibila cu iPhone 5

18

Dropbox a lansat versiunea 1.5.6 a aplicatiei pentru dispozitivele care ruleaza  sistemul de operare iOS. Noua versiune este adaptata ecranului mai mare al iPhone 5, iar utilizatorii pot, in sfarsit, sa descarce fotografii la rezolutie completa. In versiunile anterioare, aplicatia reducea rezolutia fotografiilor atunci cand acestea erau salvate pe dispozitivele mobile. Spre exemplu, pentru o imagine care a fost surprinsa cu ajutorul unei camere de 14 megapixeli, la rezolutie 4592 x 3056, Dropbox aplica o limitare a rezolutiei si transforma fisierul intr-unul cu o rezolutie de doar 960 x 638 care putea fi vizualizata pe gadget-urile cu sistem iOS.

Modificare a rezolutiei pozelor era deranjanta mai ales pentru utilizatorii care foloseau dispozitive cu display Retina, facand Dropbox o aplicatie de stocare a fotografiilor mai putin utila – desi, utilizatorii putea elimina limitarea prin descarcarea de poze direct din browser-ul Safari. Noua versiune a aplicatiei pentru iOS rezolva acest inconvenient, insa exista cateva probleme. Fotografiile sunt compresate, inca, in momentul descarcarii. De exemplu, in cadrul unui test, o fotografie care, initial, avea marimea de 4.8 MB, dupa descarcare ocupa un spatiu pe disc de 3.3 MB. De asemenea, desi rezolutia a fost mentinuta la aceeasi valoare, s-au constatat modificari sesizabile in cazul compresiei culorilor din fotografie.

Un alt aspect negativ al noii aplicatii a Dropbox este ca descarcarile se fac mai incet decat inainte, chiar daca marimea fisierelor este putin redusa fata de cea initiala. Astfel, utilizatorii sunt nevoiti sa astepte cateva minute pentru a salva o singura fotografie. In mare, Dropbox 1.5.6 va multumi o parte din utilizatori, in timp ce altii, care doresc o aplicatie rapida si de calitate, ar putea fi deranjati de timpul mai mare necesar descarcarii de imagini.

Sursa: The Verge