Noua aplicatie Casio pentru iOS transforma simplul fluierat in melodie

36

Aplicatiile a facut minuni pentru industria muzicala, iar acum o noua aplicatie, produsa de cei de la Casio incearca sa faca totul si mai usor. Aplicatia Chordana Composer pentru iPhone creeaza o melodie din fluieratul sau fredonatul utilizatorului.

 

Nu este nevoie decat de cateva note, intrucat aplicatia va construi restul melodiei bazata pe acele cateva note muzicale. Asta inseamna ca oricine poate compune o melodie fara sa fie nevoie de cunostinte avansate sau de cantatul la diverse instrumente muzicale. Dupa ce notele care vor constitui baza melodiei au fost captate de Chordana Composer, utilizatorii pot alege intre cinci genuri muzicale si trei seturi melodice, iar apoi trebuie doar sa apese butonul Auto Compose si aplicatia isi va face singura treaba.

 

De asemenea, pe langa introducerea vocala a acelor note care sa constituie baza pentru melodii, aplicatia beneficiaza si o interfata de tip tastatura, optiune de a adauga note muzicale si compatibilitate MIDI. Odata ce cantecul este gata, produsul final mai poate fi ajustat. Desigur, pentru ca rezultatele sa fie cu adevarat bune, este nevoie de putin exercitiu.

 

Cei care sunt curiosi si vor sa incerce aplicatia Casio Chordana Composer o pot descarca din magazinul online iTunes pentru 3 dolari.

 

Πηγή: Engadget