Nokia vinde HERE unui consortiu auto

86

Nokia a anuntat ca va vinde sistemul de cartare HERE catre un consortiu de firme din domeniul auto. Consortiul este format din Audi, BMW si Daimler. Valoarea HERE este estimata la 2.8 miliarde de euro, insa Nokia estimeaza ca la incheierea tranzactiei (in prima parte a lui 2016) va avea un profit net de putin peste 2.5 miliarde de euro, intrucat va trebui sa plateasca o serie de drepturi catre achizitor in valoare de 300 de milioane de euro.

 

Primele informatii despre regandirea strategiei pentru serviciul HERE au aparut in luna aprilie, dupa ce Nokia a fuzionat cu Alcatel-Lucent. De asemenea, este de notat ca in cadrul HERE se dezvolta si o tehnologie de localizare cloud care intareste datele pe care serviciul le strange deja de la vehicule si alte elemente din infrastructura pentru a oferi date in timp real si servicii cat mai personalizate pentru utilizatori. In lumea firmelor auto, aceasta tehnologie este foarte utila intrucat ajuta companiile sa creeze harti mai precise si servicii care sa ajute soferii moderni, inclusiv pe cei care folosesc masini cu capacitati semi-automate.

 

Pe langa companiile auto, HERE are deja parteneriate cu jucatorii importanti din domeniul tehnologiei, printre care Microsoft, Samsung si SAP si ofera aplicatii pentru sistemele de operare Android, iOS si Windows Phone.