Nokia schimba serviciul de maps in Nokia HERE

21

La un eveniment din San Francisco, CEO-ul Nokia Stephen Elop a anuntat ca societatea va rebrendui serviciul lor de cartografiere si va fi numit Nokia HERE. In timp ce serviciul va ramane in cea mai mare parte aceleasi, Nokia a adaugat cateva noi functii interesante.

In primul rand este o caracteristica numita Colectii, care va permite sa salvati locatii in contul dumneavoastra Nokia, astfel incat sa puteti ajunge rapid la ele fara a fi nevoit sa le cautati de fiecare data. Colectii este similara cu celebra functie pe care o are Google Maps.

O noua caracteristica este maps 3D, in cazul in care veti obtine o vizualizare 3D a mai multor locatii cheie din intreaga lume. Aceasta caracteristica este identica cu functia Pasajul din noile Apple maps si datele utilizate provin din aceeasi companie, C3 Technologies.

Nokia a adaugat, un maps editor, pentru ca utilizatorii sa poata actualiza numele strazilor si informatii de trafic, si pot fi adaugate la harti ce permit vizualizarea altor utilizatori.
Nokia a cumparat compania Earthmine de cartografiere, care ii va ajuta sa implementeze functia street wiew pentru hartile Nokia.

Partea cea mai buna este ca Nokia va oferii serviciul HERE maps atat pentru iOS cat si Android. Aplicatia iOS si Android va fi lansata in curand ,Nokia va oferii de asemenea, SDK-ul pentru Android astfel producatorii de telefona ce folosesc acest OS vor putea integra HERE  in aplicatiile lor.

Versiunea iOS include rand pe rand instuctiuni si informatii de transport public si se asteapta aprobarea de la Apple. O viitoare versiune web Mozilla Firefox OS va fi lansata anul viitor.

Sursa: www.gsmarena.com