Nokia rivalizeaza cu BlackBerry

17

Compania finlandeza Nokia intra in conflict cu canadienii BlackBerry, nereusind sa ajunga din urma Samsung si Apple pe piata smartphone-urilor.

Nokia pariaza ca parteneriatul cu Microsoft va ajuta smartphone-urile echipate cu Windows Phone sa puna stapanire pe clientii corporate, care prefera in mod traditional terminalele BlackBerry, potrivit Bloomberg, citata de Mediafax.

Dispozitivele Nokia Lumia sunt echipate de producator cu Microsoft Excel, Word si Power Point, cele mai populare platforma software din categoria lor.

Actiunile Nokia si BlackBerry au scazut cu aproximativ 90% in ultimii cinci ani, pe masura ce utilizatorii, precum si companiile, au trecut la Android ori iPhone.

Pe o scara de 1 la 10, importanta castigarii pietei corporate primeste destul de clar nota 11”, precizeaza Ramon Llamas, analist IDC. tot el estimeaza ca terminalele Windows Phone vor bate BlackBerry in acest an.

Nokia si BlackBerry nu pot conta pe un success garantat pe piata business, deoarece gigantii care domina zona smartphone-urilor de larg consum au inceput ofensiva pe celalalt front. Samsung a cumparat compania de securitate informatica Fixmo, pentru a-si imbunatati oferta destinata utilizatorilor business, iar Apple a atras o parte dintre directorii Home Depot, mare lant de magazine de bricolaj din SUA.

Sursa: Bloomberg