Nokia revine pe piața de telefoane și tablete cu ajutorul HMD

28

Nokia a anunțat planurile de revenire pe piețele de telefoane mobile și tablete. Printr-un acord de acordare dreptului de utilizare a marcii Nokia și a mai multor licențe de proprietate intelectuală, Nokia Technologies va acorda companiei HMD licența exclusivă de a crea telefoane mobile și tablete cu marca Nokia, pentru o perioadă de zece ani.

 

HMD este o societate nou înființată, cu sediul in Finlanda, al cărei scop este de a crea și promova în mod independent o gama completa de smartphone-uri, tablete si featurephone-uri marca Nokia. HMD a anunțat astăzi că a acceptat în mod condiționat să achiziționeze de la Microsoft drepturile de a utiliza marca Nokia pe telefoanele featurephone, precum și anumite drepturi conexe de realizare a design-ului.

 

Finalizarea tranzacției cu Microsoft este așteptată în a doua jumătate a lui 2016. HMD va deveni astfel singura companie care va avea dreptul de a comercializa toate tipurile de telefoane mobile și tablete marca Nokia. HMD intenționează să investească peste 500 de milioane de dolari în următorii trei ani pentru a sprijini comercializarea la nivel mondial de telefoane mobile și tablete marca Nokia.

 

“Ne vom concentra întreaga atenție pe crearea unei game complete de telefoane mobile și tablete marca Nokia, care știm că va rezona cu consumatorii. Branding-ul a devenit un diferențiator critic între telefoanele mobile, motiv pentru care modelul nostru de afaceri este centrat pe activul unic al brand-ului Nokia și pe experiența noastră vastă în vânzări și marketing. Vom lucra cu producători și distribuitori de clasă mondială pentru a livra ceea ce doresc clienții”, a declarat Arto Nummela, CEO HMD.

 

Noul portofoliu de smartphone și tablete HMD-Nokia va fi bazat pe Android.