Nokia reinventeaza fotografia cu Lumia 1020

29

Nokia impune un nou standard in ceea ce priveste camera de mobil cu noul Nokia Lumia 1020. Cea de-a doua generatie a camerei de 41 megapixeli reinventeaza zoom-ul, dezvaluind detalii ce nu pot fi surprinse cu ochiul liber.

Tehnologia PureView include stabilizarea optica a imaginii permitand realizarea celor mai bune fotografii care pot fi realizate cu o camera digitala. Acest lucru este posibil datorita aplicatiei Nokia Pro Camera care printr-o interfata speciala permite captura, editarea si partajarea de fotografii.

O noua functionalitate numita dual-capture, Nokia 1020 poate face doua fotografii simultan, una de 38 megapixeli care poate fi prelucrata cu tool-urile de editare si una de 5 megapixeli care poate fi publicata pe retelele de socializare instantaneu.

Senzorul de 41 megapixeli al celui mai nou dispozitiv cu Windows Phone 8 de la Nokia este prevazut cu sase lentile Zeiss dar si stabilizare optica si poate realiza fotografii de calitate chiar si in lumina slaba. Nokia aduce inovatii si pentru inregistrarea video, datorita noii functionalitati Nokia Rich recording. Pana si inregistrarile de la concerte vor fi redate cu fidelitate, cu sunet stereo.

Nokia va pune la dispozitia pasionatilor de fotografie si accesoriul Nokia Camera Grip, o carcasa ce integreaza un acumulator suplimentar de 1020mAh si careia i se poate atasa un trepied. Accesoriul Nokia Camera Grip va fi lansat in urmatoarele luni la un pret de 79 de dolari.

Nokia Lumia 1020 va fi disponibil initial americanilor prin AT&T. Romania nu este afisata pe pagina oficiala.

Πηγή: Nokia