Nokia poate lansa un Windows Phone cu adevarat PureView

17

Site-ul de tehnologie The Verge rapoarteaza ca Nokia planuieste sa lanseze un Windows Phone PureView mult mai performant decat cel care a facut senzatie anul trecut la Mobile World Congress.

Surse apropiate companiei finlandeze Nokia au dezvaluit ca noul terminal va include un senzor similar cu cel de 41 megapixeli cu care era echipat Nokia 808 PureView. Senzorul imbunatatit pentru Windows Phone va face ca noul model, cu numele de cod EOS, sa fie cel mai performant smartphone de la Nokia. Sunt informatii ca EOS va fi din aluminiu si nu din policarbonat ca ultimele modele Lumia. Nokia a lucrat cu Microsoft sa creeze un nou algoritm pentru camera 920 care va reduce zgomotul si va imbunatatii performanta fotografiilor facut in lumina slaba, pastrandu-le totusi un aspect natural.

Informatii exista si despre un inlocuitor al lui Lumia 920 care va fi deasemenea din aluminiu si o tableta care va rula Windows 8.

Compania nu a facut nici o declaratie oficiala, dar e foarte probabil ca nou telefon EOS sa fie anuntat in cadrul evenimentului de Barcelona, Mobile World Congress.

Sursa: The Verge