Nokia Lumia 920 si Lumia 820. Care sunt cauzele impactului negativ

34

 

Estimarile analistilor si investitorii privesc destul de rece catre ele si implicit catre viitorul companiei, in vreme ce parerile pasionatilor de dispozitive mobile sunt impartite. Sigur, parerea unui individ care apreciaza un smartphone ca realizare tehnica si design este mai mult decat subiectiva. Iar daca la aceste capitole Nokia Lumia 920 cel putin are cu sa se laude (fiind dotat cu tehnologia PureView lansata initial pe Nokia 808, dar si cu incarcare wireless), pe partea de “logistica” exista mari semne de intrebare.


Cand spun “logistica”, ma refer desigur la
 disponibilitate. Nu se stie cand vor ajunge aceste dispozitive pe piata. Intr-un articol cu titlul ”Ce ar trebui sa invete restul producatorilor de la Apple“, unul dintre puncte sublinia promptitudinea cu care Apple satisface “poftele” clientilor. Din 2007 incoace, in cel mult o saptamana de la lansare cei care si-au precomandat iPhone au si pus mana pe el.


Nokia nu doar ca nu a dovedit aceasta promptitudine, dar nici nu a specificat o data exacta a disponibilitatii produselor. Conform comunicatului de presa, ar trebui sa apara spre sfarsitul anului pe pietele selectate.


Analistii preconizeaza ca smartphone-urile Lumia 920 si Lumia 820 vor aparea pe piata cel mai devreme in noiembrie anul acesta.


Al doilea aspect care genereaza critici este
 pretul invaluit in mister. Experienta din trecut nu este una tocmai placuta, la lansarea Nokia 808 PureView, am ramas surprinsi de pretul piperat al smartphone-ului cu Symbian (peste 600 de Euro). Asadar, sa se fi temut Nokia de o noua reactie negativa cauzata de preturi? Cert este ca Lumia 920 va fi un dispozitiv scump, el reprezentand acum cel mai performant smartphone Nokia.


Dar nu partea de procesare este cea care ridica stacheta, ci
 ecranul care promite sa fie unul de top (4.5 inch, 1280 x 720 pixeli, AMOLED PureMotion), camera de 8 MP cu tehnologie PureView si incarcarea wireless. Bateria de 2000 mAh promite o autonomie ridicata, insa face din Lumia 920 un dispozitiv greoi ce cantareste nu mai putin de 185 de grame.

 

Sursa : orange