Nokia Lumia 900, primul smartphone care primeste actualizarea Windows Phone 7.8

24
Microsoft a anuntat in iunie 2012 actualizarea 7.8 pentru sistemul de operare Windows Phone (WP) 7.5. Compania a transmis atunci ca noua versiune va fi disponibila la inceputul lui 2013, insa fara a oferi o data exacta.
 
Potrivit publicatiei Windows Phone Central, Nokia Lumia 900 este primul telefon care primeste actualizarea, incepand cu 30 ianuarie, anul curent. 
 
In Windows Phone 7.8, ecranul de pornire seamana cu cel din Windows Phone 8, fiind disponibile iconite de trei dimensiuni: mici, medii si mari (fata de doua dimensiuni in 7.5). 
 
Actualizarea aduce un nou ecran de boot, cu noul logo Windows Phone, aplicatii de baza actualizate (este vorba de Xbox Games, Office si Marketplace) si 20 de culori pentru tema (fata de 10 in Windows Phone 7.5), plus una pe care o pot introduce operatorii telecom. 
 
Mai mult, utilizatorii vor putea folosi imaginea de fundal din motorul de cautare Bing pe Lock Screen. Astfel, o noua imagine va aparea in fiecare zi pe ecranul telefonului. 
 
Totodata, potrivit Microsoft, WP 7.8 este mai stabil si beneficiaza de o securitate mai ridicata. 
 
Nu se stie deocamdata daca WP 7.8 le va oferi utilizatorilor posibilitatea sa faca capturi de ecran, o functionalitate care ii lipseste sistemului de operare WP 7.5 si este foarte dorita de catre utilizatori.