Nokia Lumia 520 este cel mai bine vandut Windows Phone

21

Compania de publicitate AdDuplex a publicat un raport de utilizare al terminalelor Windows Phone. Conform datelor obtinute de companie, Nokia Lumia 520 este cel mai popular terminal ce ruleaza sistemul de operare Microsoft Windows Phone.

Lumia 520 a fost lansat in Februarie si in doar patru luni a reusit sa isi adjudece primul loc in topul terminalelor WP, asezandu-l pe Lumia 920 pe cea de-a doua pozitie. Pe locul trei mondial se afla tot un terminal Nokia, Lumia 620. Topul a fost realizat analizand aplicatiile instalate de utilizatori, aplicatii prin care compania AdDuplex si-a livrat reclamele.

Ascensiunea telefonului de buget cu Windows Phone 8 a fost alimentata de vanzarile inregistrate in tarile aflate in curs de dezvoltare precum Brazilia si India.

In topul global al popularitatii telefoanelor cu Windows Phone, Nokia ocupa primul loc, detinand o cota de 80%. Pe piata smartphone-urilor cu WP8, Nokia detine o cota de 85%, HTC 11,5%, Samsung 2%, iar Huawei 1,1%.

Jocul procentelor poate fi unul inselator. Cu toate ca Nokia detine cote ametitoare, nu sunt furnizate cifre concrete. Daca vorbim in procente, ar fi cazul sa amintim ca sistemul de operare Windows Phone detinea o cota de piata de 3,2% in primul trimestru al anului curent, procent infim in raport cu cei 75% detinuti de Android, conform celor de la IDC.

Πηγή: phonearena