Nokia isi propune sa reintre pe piata de dispozitive mobile

22

Nokia, una dintre firmele care a fost, in trecut, lider de piata, planuieste sa reintre in joc si va reincepe producti de dispozitive mobile. Acest lucru se va intampla in 2016, atunci cand una dintre intelegerile pe care le-a facut cu Microsoft va permite acest lucru.

 

Divizia de telefoane mobile a Nokia a fost cumparata in 2014 de catre Microsoft, dupa ani in care a inregistrat pierderi importante desi a incercat sa tina pasul cu giganti ca Apple sau Samsung. Totusi, luni mai tarziu dupa achizitie, Nokia a lansat o tableta-computer, insa sub licenta Foxconn, un producator taiwanez.

 

Specialistii in tehnologie spun ca este de asteptat ca Microsoft renunte la jumatate sau tot departamentul de dispozitive mobile pe care il va inapoia Nokia, intrucat gigantul are pierderi importante in acea zona – dispozitivele mobile Nokia detin doar 3% din piata de profil.

 

De notat mai este ca Nokia a anuntat, acum doua luni, ca a fost achizitionata de Alcatel-Lucent, ceea ce inseamna ca, in prezent, echipamentele de business au devenit punctul central de interes pentru companie.

 

Πηγή: Reuters