Nokia Devices and Services a intrat oficial in portofoliul Microsoft

18

Preluarea diviziei Nokia Dispozitive si Servicii de catre Microsoft a fost finalizata astazi, dupa opt luni de negocieri si amanari.

 

Satya Nadella, CEO, Microsoft: „Astazi uram bun venit diviziei Nokia Devices and Services in familia noastra. Capabilitatile si activele din zona de mobilitate pe care aceasta tranzactie le aduce vor avansa transformarea noastra. Impreuna cu partenerii nostri, ramanem concentrati pe accelerarea inovatiilor in aceasta lume bazata pe mobilitate si cloud”.

 

Stephen Elop, fost presedinte si CEO Nokia, va ocupa functia de vicepresedinte executiv al Microsoft Devices Group si va fi responsabil de evolutia gamei de smartphone-uri si tablete Lumia, de telefoanele Nokia, de consolele Xbox si de tabletele Surface. 

 

Suntem curiosi ce va face Microsoft cu un smartphone doar al lor, avand in vedere “succesul” de care se bucura Surface. Windows Phone ar putea atrage mai multi producatori de terminale, acum ca este oferit gratuit, insa cota de piata a unui ecosistem nu atrage dupa sine si succesul unei anumite marci.

 

Trebuie sa recunoastem ca Microsoft a revolutionat industria software si a transformat PC-ul intr-un instrument prietenos, prezent in fiecare camin sau birou. Chiar si in aceste conditii, compania nu a reusit sa se impuna niciodata prin hardware.

 

Incert este si viitorul smartphone-urilor Nokia X, primele si probabil ultimele dispozitive Android ale companiei.

 

Noi le uram succes si sa asteptam sosirea Cortanei.