Nokia cumpara Alcatel-Lucent

25

Nokia a cumparat Alcatel-Lucent si urmareste dezvoltarea de noi tehnologii intr-o lume din ce in ce mai conectata. Fuziunea a costat 15.6 miliarde de euro si este de asteptat sa se finalizeze in prima parte a lui 2016, iar in acest moment se mai asteapta o serie de avize.

 

Divizia Bell Labs a Alcatel-Lucent, dar si diviziile FutureWorks si Nokia Technologies vor ramane entitati separate care se vor concentra pe conceperea de tehnologii inovatoare. In urma fuziunii, pe segmentul de cercetare si dezvoltare vor activa 40.000 de angajati, iar suma totala pe care cele doua entitati au investit-o in acesta ramura in 2014 a fost de 4.7 miliarde de euro. Printre tehnologiile care se afla in atentia specialistilor se numara tehnologia 5G, serviciile cloud, serviciile de analiza a datelor, dar si componente care tin de senzori si imagistica.

 

Alcatel-Lucent si Nokia au arii geografice de acoperire similare, dar si portofolii similare, iar zonele pe care se concentreaza sunt Europa, SUA, China si Asia-Pacific. Fuziunea dintre cele doua companii va aduce cu siguranta imbunatatiri si va ajuta la cresterea pietelor, ceea ce va duce la crearea de noi oportunitati de dezvoltare. Consumatorii vor putea accesa, prin intermediul combinatiei de servicii mobile broadband, routing de IP, aplicatii cloud si alte facilitati, date mobile, materiale video si alte tipuri de continut pe toate platformele. Astfel, vor fi ajutati si furnizorii de servicii de telefonie mobila, de internet, dar si companiile.