Nokia confirma pastrarea optiunilor deschise privind o eventuala colaborare cu Android

20

Potrivit unui interviu oferit de catre CEO-ul Nokia Stephen Elop ziarului spaniol El Pais,  compania finlandeza ia in calcul mutarea pe alta platform a  smartphone-urile sale daca experienta Windows Phone 8 esueaza.

Conform ziarului spaniol El Pais, Nokia confirma pastrarea optiunilor deschise privind o eventuala colaborare cu Android, neluandu-si un angajament fata de Microsoft pentru suport neconditionat.

Se pare ca relatiile dintre producatorul de telefoane finlandez Nokia si Microsoft nu mai sunt asa calduroase ca in 2011 cand anuntau un parteneriat durabil. Cu toate ca Nokia isi concentreaza in continuare eforturile pentru a imbunatati performatele Windows Phone-urilor create, aceastia nu anuleaza din start posibilitatea mutarii pe alta platforma. Daca initial Android nu a fost luat in calcul datorita inundarii pietei de smartphone-uri folosind celebrul sistem de operare, dorind o diferentiere clara pe piata, acum aceasta posibilitate pare mai atractiva si de luat in calcul.

Nokia a platit scump angajamentul pe care si l-a luat cu Windows Phone inregistrand pierderi de pana la 3 miliarde numai in ultimul an in timp ce Android a devenit sistemul de operare dominant la nivel global ajutandu-l pe competitorul sau principal, Samsung, sa devina cel mai mare producator de telefoane din lume adjudecandu-si suprematia pe piata, suprematie detinuta in ultimii 14 ani de catre Nokia.

Pentru moment informatia ramane la stadiul de zvon, analistii ramanand sceptici la o posibila mutare  a smarthone-urile dezvoltate de Nokia pe alta platforma tinand cont de investitiile facute. Nokia a pastrat tacerea la momentul publicarii articolului insa revine o luna mai tarziu sa dezminta informatiile dand vina pe o greseala de traducere, interviul oferit de CEO-ul lor fiind dat in engleza si tradus ulterior in spaniola.

Sursa: Techcrunch