Nokia a vandut 8.8 milioane de smartphone-uri Lumia in trimestrul 3 al acestui an, stabilind un nou record

13

Nokia a reusit sa inregistreze o cifra record de 8.8 milioane de smartphone-uri Lumia cu sistem de operare Windows Phone, vandute in cel de-al treilea trimestru al acestui an. Aceasta cifra reprezinta o crestere semnificativa de la cele 7.4 milioane de terminale vandute in trimestrul 2. De asemenea, recordul inregistrat in trimestrul 3 al lui 2013 este cu 2.5 milioane de terminale mai mare decat livrarile efectuate in aceeasi perioada din 2012.

Aceste statistici arata ca Nokia a crescut semnificativ in ceea ce priveste cota de piata pe segmentul smartphone. Noile cifre aduc numarul total de dispozitive Nokia Lumia livrate incepand cu noiembrie 2011 la 36.1 milioane. Compania nu a oferit niciun fel de detaliu cu privire la ponderea pe care anumite smartphone-uri au avut-o in cadrul vanzarilor, insa Nokia Lumia 520 a fost cotat ca unul dintre cele mai populare modele. In medie, un smartphone Lumia costa 143 de euro, iar acest pret pare sa fi contribuit la popularitatea acestor gadget-uri.

Totusi, chiar daca Nokia a inregistrat un record la nivelul vanzarilor, compania mai are mult pana cand va prinde din urma dispozitivele care ruleaza sistemele de operare Android si iOS, mai ales ca Apple a inregistrat vanzari de 8.8 milioane de smartphone-uri in doar un singur weekend.

Nokia a raportat un profit de 118 milioane de euro si vanzari in valoare de 5.66 miliarde de euro. In aceeasi perioada a anului trecut, compania raporta pierderi de 564 milioane de euro. Cu privire la cel de-al treilea trimestru al lui 2013, unul dintre oficialii Nokia a declarat: “Cel de-al treilea trimestru a fost unul dintre cele mai transformatoare din istoria companiei noastre.”

Este clar ca Nokia ca ultimele dispozitive, Lumia 1520 si Lumia 2520, sa ajute la cresterea vanzarilor. Cum acestea se vor lansa candva pana la sfarsitul acestui an, vor avea efect asupra vanzarilor din ultimul trimestru al lui 2013.

Πηγή: The Inquirer