Nokia a prezentat Lumia 925. Un 920 mai usor, mai subtire, cu mai mult aluminiu

13

Nokia a prezentat astazi la Londra Lumia 925, urmatorul varf de gama al finlandezilor impachetat de aceasta data intr-o carcasa de aluminiu.

Lumia 925 se adreseaza oricarei piete interesate si ne mai calmeaza nervii creati de Lumia 928 ce este comercializat doar in Statele Unite de Verizon. Singurele imbunatatiri fizice sunt carcasa de aluminiu care il face pe 928 cu 50 de grame mai usor si ii confera o talie de 8.8mm si adaugarea celui de-al saselea element optic celor 5 lentile Carl Zeiss. Aceasta modificare a obiectivului va imbunatati definitia imaginilor. Hardware-ul utilizat este practic identic, SoC Snapdragon S4 Pro cu procesor dual core de 1.5GHz, 1GB de RAM, camera cu senzor de 8.7MP si stabilizare optica a imaginii, ecran cu diagonala de 4.5inch protejat de Gorilla Glass 2 si baterie de 2000mAh. Rezolutia afisajului este tot 720p dar, display-ul este acum asigurat prin AMOLED, tehnologie ce promite nuante de negru mai pronuntate.

Nokia se axeaza in continuare pe fidelitatea imaginilor surprinse de camera foto. Astfel, pe langa a sasea lentila, Lumia 925 a primit si o aplicatie noua care administreaza instantaneele si se numeste Smart Cam. Aplicatia captureaza 10 imagini in modul rafala, dupa care lasa utilizatorul sa aleaga intre modurile Best Shot (telefonul alege cea mai buna fotografie pe baza unui algoritm), Action Shot (combina mai multe imagini ale unui obiect in miscare pentru realizarea unei singure imagini de tip stop cadru) si Motion Focus (adauga efecte de blur tuturor obiectelor fixe din imagine).

Nokia Lumia 925 va ajunge in Europa luna viitoare la un pret estimativ de 469 Euro.

 

Πηγή: engadget