Nokia a lansat o secţiune specială a site-ului pentru telefoane – producătorul va fi tot o companie finlandeză

16

Nokia îşi va face revenirea pe piaţa smartphone oficial în 2017. Nu mai vorbim doar despre speculaţii sau despre zvonuri. Compania finlandeză a lansat o secţiune specială pentru telefoane, prin care îi îndeamnă pe fani să redescopere produsele companiei.

 

Deocamdată, pe site sunt prezentate doar câteva modele clasice de telefoane, dar Nokia a introdus o casetă pentru introducerea adreselor de email pentru serviciu de newsletter, pentru cei care vor să afle primii date despre smartphone-urile cu Android pregătite de companie. “Suntem ocupaţi cu dezvoltarea de smartphone-uri Nokia cu Android. Înregistrează-te şi de vom ţine la curent cu ceea ce urmează”, este îndemnul companiei finlandeze, care nu mai ascunde în niciun fel faptul că pregăteşte revenirea pe piaţa smartphone.

 

Cât despre producătorul de telefoane, se pare că a fost aleasă, tânăra companie HMD Global, cu sediul în Finlanda, ceea ce ar trebui să fie un lucru bun, în condiţiile în care majoritate brandurilor mari, aleg să meargă pe mâna producătorilor chinezi. HMD Global ar fi primit drepturile pentru cel puţin 10 ani, pentru a folosi brandul Nokia pe viitoarele telefoane. Fiind un contract de licenţiere, evident că lansarea viitoarelor smartphone-uri HMD Nokia se va face sub atenta supraveghere a celor de la Nokia. Mai degrabă, acest acord a fost semnat pentru că Nokia nu mai are divizie de telefoane, pentru că a vândut-o către Microsoft.

 

Telefoanele sunt aşteptate să fie lansate la începutul lui 2017, cele mai multe speculaţii indicând expoziţia Mobile World Congress (MWC) 2017, ce va avea loc între 27 februarie şi 2 martie.

 

Πηγή: THE VERGE