Nokia a lansat Asha 501, smartphone la 100 de Dolari

15

Nokia a lansat in India smartphone-ul Asha 501 si odata cu acesta noul sistem de operare Asha. Aspectul telefonului este asemanator celor din seria Lumia dar nu imprumuta si pretul restrictiv al acestora, Asha fiind plasat in apropierea pragului de 100 de Dolari.

Asha 501 a fost creat tinand cont de doua aspecte, usurinta in utilizare si durabilitatea ce a facut faimoase terminalele Nokia de-a lungul timpului. Telefonul are o alcatuire simpla pentru a-i creste durabilitatea si a-i scadea pretul procesului de fabricatie. Asha 501 permite accesul la baterie, la cartela microSIM si la cardul microSD de 4GB preinstalat.

Ecranul capacitiv are o diagonala de 3inch cu rezolutie QVGA (320×240), o densitate a pixelilor de 133ppi si suporta comenzi in doua puncte simultan.

Noul sistem de operare, Asha, se bazeaza pe batranul MeeGo OS si foloseste doua ecrane Home. Unul este clasic si afiseaza aplicatiile instalate, in timp ce Fastlane reprezinta inovatia Nokia si promite sa afiseze trecutul si prezentul utilizatorului. Asha 501 suporta multitasking, conexiuni WiFi, Bluetooth 3.0 si prin microUSB 2.0, dar este limitat doar la 2G datorita destinatiei pe care o are, pietele emergente.

Consumatorii de retele sociale vor fi privilegiati. Asha 501 este dotat cu aplicatiile Facebook, Linkedin, Twitter si Youtube inainte sa ajunga la utilizator.

Desi telefonul este destul de mic, 99.2 x 58mm, grosimea de 12.1mm ii cam strica silueta, mai ales acum cand batalia se duce la granita 6-5mm. Centimetrul de Asha nu este justificat de o baterie extraordinara, cea montata avand numai 1200mAh. Cu toate acestea, Nokia promite ca autonomia nu va avea de suferit. Optimizarea sistemului de operare va asigura pana la 17 ore de convorbiri si 48 zile de stand-by.

Nokia Asha 501 va fi disponibil in 90 de tari incepand cu luna Iunie si va costa 99 de Dolari inainte sa i se aplice taxe.

Πηγή: gsmarena